Διάρκεια
1 ακαδημαϊκό έτος
Τμήματα
ONLINE
Δίδακτρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
  • Το Πρόγραμμα
  • Μεθοδολογία
  • Ενότητες
  • Τί χρειάζεστε για να συμμετέχετε

Το Πρόγραμμα

Το ONLINE Fashion Design Foundation  αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών μόδας, το οποίο προετοιμάζει ολοκληρωμένα υποψήφιους σπουδαστές για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, αποκλειστικά με παρακολούθηση μέσω σύγχρονης, online εκπαίδευσης. Αποτελεί  ένα ετήσιο πρόγραμμα  το οποίο εστιάζει και εμβαθύνει στο σχεδιασμό και την τεχνική απεικόνιση του ρούχου. H ύλη του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα του σχεδίου μόδας , από την αρχική σύλληψη μέχρι και την παρουσίασή του σε 2D μορφή, τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό του ρούχου και τη θεωρία/ιστορία της Μόδας.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με πολυετή εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία, οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια της PANSiK ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις νέες τεχνικές στη βιομηχανία της μόδας και των εφαρμοσμένων τεχνών. 

Σε ποιους απευθύνεται:

– Σε όσους επιθυμούν να προετοιμαστούν και να δημιουργήσουν το portfolio τους για εισαγωγή και μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

– Σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν και να εστιάσουν τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις τους στο σχεδιασμό του ρούχου και την ηλεκτρονική του απεικόνιση, χωρίς να εισέλθουν στο κομμάτι της κατασκευής. 

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, oι σπουδαστές που επιθυμούν να απασχοληθούν επαγγελματικά στο χώρο της μόδας, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους  και να ενταχθούν στο πρώτο έτος των Δημιουργών Μόδας της PANSiK (Fashion Design & Construction) έχοντας απαλλαγή από την ύλη που θα έχουν ήδη καλύψει, καθώς και μειωμένα δίδακτρα για το πρώτο έτος. Εναλλακτικά μπορούν να προχωρήσουν σε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό.

view more

Μεθοδολογία

Ο σπουδαστής, πέρα από τα θεωρητικά μαθήματα, εργάζεται πάνω σε εργασίες και projects με σκοπό τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό του προσωπικού του portfolio. Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους εκπαιδευτές και τον ακαδημαϊκό σύμβουλο της σχολής, οι οποίοι τον κατευθύνουν με βάση τους στόχους και τα κριτήρια εισαγωγής των πανεπιστημίων στα οποία ο σπουδαστής επιθυμεί να σπουδάσει.

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

Ελληνική βιβλιογραφία της PANSiK η οποία περιλαμβάνει βιβλίο σχεδίου

Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ 3d printing, origami technique, ιαπωνικό κουστούμι)

Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ. 

Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

 

Οι επίσημες εξετάσεις διενεργούνται στο τέλος κάθε τετραμήνου και οι σπουδαστές αξιολογούνται με βάση

- Τα αποτελέσματα των εξεταστικών

- την πρόοδο και τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης

- την τελική τους εργασία/πτυχιακή

Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική προκειμένου να του χορηγηθεί η πιστοποίηση παρακολούθησης.

view more

Ενότητες

Fashion Illustration

Υφασματολογία

Ένδυση

Ιστορία Κουστουμιού

Τεχνικό Σχέδιο

Digital Creation 

 

view more

Τί χρειάζεστε για να συμμετέχετε

  • Computer with regular office software (PC or MAC)
  • High speed internet connection preferred (wired connection recommended)
  • PDF Reader (Adobe Acrobat Reader (PC) or Preview App. (Mac))
  • Powerpoint software
  • A video player (Media Player / QuickTime / VLC)

 

view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος