Διάρκεια
1 ακαδημαϊκό έτος
Τμήματα
Πρωινά & απογευματινά
Δίδακτρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 • Το Πρόγραμμα
 • Μεθοδολογία
 • Ενότητες
 • Τί χρειάζεστε για να συμμετέχετε

Το Πρόγραμμα

Ο 'Ομιλος σπουδών μόδας PANSiK δημιουργεί μια νέα μορφή παρακολούθησης μαθημάτων!Με τα online courses, ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλο το διδακτικό έτος  μέσω διδαδικτύου καλύπτοντας όλη την εκπαιδευτική ύλη του εκάστοτε τμήματος. Ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, αποκλειστικά online, στο οποίο ο σπουδαστής με την επιτυχή ολοκλήρωση, αποκτά το δίπλωμα Fashion Styling της PANSiK.

Η επιμέλεια της μόδας μπορεί να πάρει μορφή μέσα από το art direction, το personal styling, το τηλεοπτικό styling, τη δημιουργία μιας βιτρίνας, το στήσιμο μιας φωτογράφησης μόδας ή μίας διαφημιστικής καμπάνιας και το fashion filming.

Ο Στυλίστας μέσα από την έκφραση της αισθητικής του, κάνει τη διαφορά μεταξύ της πληροφόρησης και της έμπνευσης, με σκοπό να αναδείξει το προϊόν όσο το δυνατόν πιο καλλιτεχνικά και ταυτόχρονα εμπορικά. Η δημιουργική του δουλειά απαιτεί πολύ καλή γνώση των τάσεων μόδας, της ιστορίας της μόδας και την ορολογία της, καθώς και συμπληρωματικές γνώσεις πάνω στη φωτογραφία, την αρθρογράφηση, το makeup, το
hairstyling.

Τo πρόγραμμα του Fashion Styling περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εξελίξει ο σπουδαστής την αισθητική του και να γίνει ένας επαγγελματίας Fashion stylist, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις της αγοράς, των media και του πελατειακού κοινού. 

Ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια των σπουδών δημιουργεί το επαγγελματικό του portfolio, συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις μόδας και εμπλουτίζει το βιογραφικό του μέσα από τις δράσεις της σχολής, κοντά στους πιο καταξιωμένους Stylists. Εκπαιδεύεται επίσης στο να παρουσιάζει εργασίες/projects και να αναπτύσσει επαγγελματική αυτοπεποίθηση.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

 • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

view more

Μεθοδολογία

Βασικoί πυλώνες του εκπαιδευτικού συστήματός μας είναι αφενός η εξέλιξη της δημιουργικότητας και της αισθητικής των σπουδαστών (Creativity) και αφετέρου η έρευνα και ανάπτυξη ιδεών, ερεθισμάτων και επιρροών (Research & Development).

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε να μπορεί ο σπουδαστής να συνδυάσει τις δημιουργικές του ιδέες με την ποιότητα του τελικού προϊόντος. 

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει:

Στην προώθηση της ατομικότητας του κάθε σπουδαστή, την εξέλιξη της προσωπικής του αισθητικής και δημιουργικότητας 

Στην απαραίτητη αυτοπεποίθηση για σωστή συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου

Στην ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων και επαγγελματικής συμπεριφοράς (work ethics)

και παρέχει:

Συμμετοχή στις δράσεις και στα projects που διοργανώνει η PANSiK

Συμπληρωματικά σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με ειδική τιμή (πχ φωτογραφία  μόδας, αρθρογράφηση, fashion filming κτλ)

Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.

Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.

Συμμετοχή σε fashion events για την πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της φοίτησης.

 

Οι επίσημες εξετάσεις διενεργούνται στο τέλος κάθε τετραμήνου και οι σπουδαστές αξιολογούνται με βάση

- Τα αποτελέσματα των εξεταστικών

- την πρόοδο και τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης

- την τελική τους εργασία/πτυχιακή

view more

Ενότητες

Ιστορία Μόδας: Επιρροές, design, lifestyle, εμπνεύσεις, τάσεις σύγχρονης Μόδας

Στυλ Μόδας

Printed & Web magazine: Art & creative direction, Still Life, Ethics: Επαγγελματική Συμπεριφορά

Personal & Τηλεοπτικό styling

Visual merchandising: Επιμέλεια βιτρίνας

Photoshop for Stylists

 

view more

Τί χρειάζεστε για να συμμετέχετε

 • Computer with regular office software (PC or MAC)
 • High speed internet connection preferred (wired connection recommended)
 • PDF Reader (Adobe Acrobat Reader (PC) or Preview App. (Mac))
 • Powerpoint software
 • A video player (Media Player / QuickTime / VLC)

 

view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος