Διάρκεια
3 Μήνες
Τμήματα
ONLINE
Δίδακτρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
  • Το Πρόγραμμα
  • Γνωρίστε τον εκπαιδευτή
  • Τί χρειάζεστε για να συμμετέχετε

Το Πρόγραμμα

Μεταξύ των πολλών κατευθύνσεων της Μόδας, η Δημοσιογραφία μόδας είναι στην κορυφή της πυραμίδας. Αυτή πρωτίστως, εκφράζει με λόγια και αποκωδικοποιεί τις εικόνες και τις προτάσεις των δημιουργών. Η δημοσιογραφία μόδας, ερευνά, γράφει και αναλύει τις τελευταίες τάσεις και τα αναθεωρημένα, "ανακαινισμένα" στυλ. Οι δημοσιογράφοι αποκτούν αυτές τις πληροφορίες και την ενημέρωση, είτε δουλεύοντας με στυλίστες (αν δεν είναι οι ίδιοι), είτε συναντώντας και μιλώντας με τους δημιουργούς για μια συνέντευξη, κυρίως όμως παρακολουθώντας όλες τις επιδείξεις, φωτογραφίσεις, συμμετέχοντας σε κάθε εκδήλωση που η μόδα πρωτοστατεί.

Η ουσιαστική και βαθιά γνώση της ιστορίας της μόδας, είναι το σπουδαιότερο εφόδιο, απολύτως αναγκαίο για μια καθαρή και ακριβή ιστορικά εικόνα της εξέλιξης της, πράγμα που ξεδιπλώνει στον δημοσιογράφο όχι μόνο πως ήταν η μόδα μέσα στο χρόνο, αλλά αποκτά την ικανότητα και τη διορατικότητα να προβλέπει που μπορεί να πάει. 

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε όλους όσους αγαπούν τη Μόδα

Σε όσους θέλουν να τη σπουδάσουν και να είναι το μελλοντικό τους επαγγελματικό αντικείμενο χωρίς να εμπλακούν στο κομμάτι του σχεδιασμού και της δημιουργίας.

Σε σχεδιαστές, στυλίστες και fashion promoters που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στο γραπτό λόγο και στην αποτύπωση/αποκωδικοποίηση εικόνων, σχεδίων, δρώμενων της μόδας.

 

Τί θα μάθετε σε αυτό το πρόγραμμα:

Τι κάνει ένα κείμενο δυνατό? Πως μπορεί ένα κείμενο να μαγέψει τον αναγνώστη και να ξεχωρίσει

Έξυπνη γραφή

Έρευνα και ανάλυση των δρώμενων μόδας

Τα χαρακτηριστικά και οι δεξιότητες  ενός πετυχημένου δημοσιογράφου μόδας

Οι πιο σημαντικοί fashion journalists μέχρι σήμερα

Ιστορική αναδρομή στον κόσμο της μόδας

Η επιρροή και η σημασία των Fashion bloggers

 

view more

Γνωρίστε τον εκπαιδευτή

Η Αγάπη Τσακπίνογλου γεννήθηκε στην Τεχεράνη και μεγάλωσε στην Βηρυτό ως 15 χρονών. 

Με πρώτη γλώσσα τα γαλλικά και τα αγγλικά ξεκίνησε με οικονομικές σπουδές στο Στρασβούργο, πήρε  μετεγγραφή στο Παρίσι, και αποφοίτησε με έπαινο  Arts Plastiques από το  Institut Bischoffsheim Βρυξέλλες, Arts du tissu.

Από το  1991 μέχρι το 1994 βρίσκεται στο περιοδικό ELLE ως δημοσιογράφος μόδας, αρχισυνταξία στις συνεντεύξεις και στον σχολιασμό διεθνών επιδείξεων. Το 1994-1997 αναλαμβάνει την αρχισυνταξία στο περιοδικό DIVA και το 1997-2012 είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του περιοδικού MAISON DECORATION και τη διεύθυνση έκδοσης. Από το 2015 ξεκινάει η συνεργασία της με τον όμιλο σπουδών μόδας PANSiK ως καθηγήτρια στην ιστορία μόδας και 20ου, καθώς και στα τμήματα δημοσιογραφίας μόδας και κοινωνιολογίας μόδας.

Αγάπη Τσακπίνογλου
view more

Τί χρειάζεστε για να συμμετέχετε

  • Computer with regular office software (PC or MAC)
  • High speed internet connection preferred (wired connection recommended)
  • PDF Reader (Adobe Acrobat Reader (PC) or Preview App. (Mac))
  • Powerpoint software
  • A video player (Media Player / QuickTime / VLC)
view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος