Διάρκεια
1 ακαδημαϊκό έτος
Τμήματα
Πρωινά & απογευματινά
Δίδακτρα
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
  • Το Πρόγραμμα
  • Μεθοδολογία
  • Ενότητες

Το Πρόγραμμα

Ο σχεδιασμός υποδήματος αποτελεί μέρος της ένδυσης και απαιτεί φαντασία, τεχνική ικανότητα και σημασία στη λεπτομέρεια. Στην Ελλάδα, ο χώρος σημειώνει συνεχή ανάπτυξη, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και αγοραστικό κοινό με ενδιαφέρον στο χειροποίητο παπούτσι.

Το πρόγραμμα σχεδιασμού & κατασκευής παπουτσιού προσφέρεται αποκλειστικά από τον Όμιλο σπουδών μόδας PANSiK και περιλαμβάνει όλους τους τομείς του σχεδιασμού καθώς και τα στάδια για την κατασκευή του. 

Από την αρχική ιδέα ενός σχεδίου μέχρι την υλοποίησή του σε τρισδιάστατη μορφή , από την έρευνα στην κατασκευή. Συμπεριλαμβάνει επίσης την ανάλυση της εγχώριας αγοράς υποδημάτων και την προώθησή τους στο χώρο της μόδας. 

Το πρόγραμμα εστιάζει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη δημιουργικών και πρωτότυπων σχεδίων και ενθαρρύνει τον πειραματισμό με πολλαπλές μεθόδους.

 

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Η επαγγελματική αποκατάσταση των επιτυχόντων αποφοίτων έρχεται μέσα από συστηματική και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολή PANSiK.

  • ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο ακαδημαϊκός σύμβουλος σπουδών βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, παρέχοντας επαγγελματική και ψυχολογική συμβουλευτική. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση των σπουδαστών για τη σύνταξη του βιογραφικού τους, τη διαδικασία προετοιμασίας για συνέντευξη και τις αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού.

  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ/ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το γραφείο διασύνδεσης φέρνει τους απόφοιτους σε άμεση επαφή με την αγορά, είτε για πρακτική άσκηση είτε για έμμισθη εργασία. Η PANSiK διατηρεί ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών οι οποίες απορροφούν ετησίως ανθρώπινο δυναμικό από εμάς.

  • ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κάθε χρόνο η PANSiK πραγματοποιεί μία σειρά συνεργειών με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των συνεργειών είναι η συνδιοργάνωση fashion & art events, εκθέσεων και  διαγωνισμών, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ευρύ βιογραφικό σε όσους σπουδαστές συμμετέχουν σε αυτά, ακόμα και πριν το πέρας των σπουδών τους.

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η PANSiK οργανώνει ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις πρωτεύουσες της μόδας, όπως στην έκθεση Pret a porter και Premiere Vision στο Παρίσι, Vogue Festival στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

 

view more

Μεθοδολογία

Ο σπουδαστής, πέρα από τα θεωρητικά μαθήματα, εργάζεται πάνω σε εργασίες και projects με σκοπό τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό του προσωπικού του portfolio. 

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει αποκλειστικά στους σπουδαστές:

Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές παραστάσεις, μουσεία, εκθέσεις μόδας και ατελιέ.

Fashion meetings και creative discussions από καταξιωμένους και επώνυμους επαγγελματίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς της μόδας, των τεχνών και των media.


Οι επίσημες εξετάσεις διενεργούνται στο τέλος κάθε τετραμήνου και οι σπουδαστές αξιολογούνται με βάση

- Τα αποτελέσματα των εξεταστικών

- την πρόοδο και τις εργασίες τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης

- την τελική τους εργασία/πτυχιακή

Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική.

view more

Ενότητες

Σχεδιασμός, αναλογίες, σκιές, φωτισμός

Σκελετός καλαποδιού και έλεγχος

Σχεδιασμός καλαποδιού και πατρόν

Τεχνικές κατασκευής

Εργαστήρια κοπής και ραφής

view more
εκδήλωση ενδιαφέροντος